Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: TECRÜBELERİM  (Okunma Sayısı 1431 defa)
kemalzafer
Administrator
Hero Member

E-Posta
« : 02 Mayıs 2008, 00:07:57 »

1- STOPSUZ İŞLEM YAPMAYIN...
2- YÜKSEK KALDIRAÇ KULLANMAYIN....
3- MUTLAKA BİR SİSTEME GÖRE İŞLEM YAPIN...
4- HER ZAMAN İŞLEM YAPMAYIN..(SİSTEMİNİZ KUSURSUZ DEGİLDİR Gülümseme)
5- ZARAR DA ETSENİZ ANA PARANIZI KORUMAYA BAKIN...
6- BURDA FIRSATLAR BİTMEZ....ÇIKIŞI KAÇIRDIYSANIZ...DÜŞÜŞÜ YAKALARSINIZ...
7- ANINDA İŞLEM YAPABİLECEGİNİZ KURUMU TERCİH EDİN..
8- BOL BOL DEMO YAPIN...(YENİLER İÇİN)
9- ZARARDA DURDUGUNUZU KARDA DURAMADIGINIZI BİLİYORUM Gülümseme(NE HİKMETSE)
10- SEBEBİ: YÜKSEK KALDIRAÇ...AZ PARAYLA ÇOK KAZANMAK HIRSI...
11- PİYASA İLE SAKIN İNATLAŞMAYIN...BURDAN DÖNER, ŞURAYA GİDER DİYE...
12- KÖTÜ DE OLSA TABİKİ ÇOK KÖTÜ OLMAMAK KAYDIYLA KENDİ KARAKTERİNİZ UYGUN MUTLAKA BİR SİSTEM BULUN.
13-ETKİLENİYORSANIZ KİMSEYİ DİNLEMEYİN...BENİ BİLE... Gülümseme
14-GÜVENDİGİNZİ KİŞİLERİN ANALİZLERİNE BAKIN...SADECE FİKİR VERMEK AÇISINDAN...
15-KAZANDIGINIZI AY SONU MUTLAKA ÇEKİN....
16- KAZANIRSANIZ ZEKATINI DA VERMEYİ UNUTMAYIN...
17- ALLAH(CC) BEREKET VERSİN DEMEYİ DE UNUTMAYIN..
18- HAYIRLI KAZANÇLAR....
Ada
Newbie
*

« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2008, 03:06:08 »

Yazılanları okurken dikkatimi çeken bir konu hakkında arkadaslarımı bilgilendirmek veya bir anlamda tavsiye vermek istiyorum. Özellikle MDDINC'in yazdığı soru üzerine bu yorumu yapmayı uygun buldum.
Özellikle deprem, savaş ve benzeri anormal durumların paritelerde nasıl etkiler yarattığını sormus. Bu soruyu bu tür anormal etkenler dışında pariteler üzerinde diğerlerine gore daha fazla etki yaratan faiz oranları, işssizlik oranı, enflasyon.... gibi verileride ele alarak açıklamak istiyorum. Öncelikle savas veya deprem ve benzeri seylerin pariteler uzerinde hemen bir etki yaptığını soylemek dogru olmaz. Cunku back up la EURo/dolar paritesinin örneğin 11 eylül deki hareketlerini incelerseniz gözle gorulur bir değişim oldugunu soyleyemezsiniz. BU bağlamda Irak savasının basladığı zamana ele alırsanız aynı yorumu burada da yapmak dogru olacaktır. Gerçekten de domine edilmesi pek de mümkün olmayan bi piyasa oldugunu soyleyebiliriz Ancak faiz oranları, istihdam oranları gibi verilerin ozellikle ilk 15-20 dk da etki yarttığını soylemek mumkun. Ozellikle beklentinin üzerinde veya altında gelen göstergeler anlık hareketleri hızlandırmakta. Ancak cok extreme olmadıkça bu tür BUY/SELL işleminden kaçının derim. Çünkü cok kısa sürede bunun düzeltmesini yapabilir. Bu tür açıklamalarda işleme girdiyseniz bilgisayar başında olmanızı tavsiye ederim. Bir de beklentileri lütfen öznemseyin. Örneğin ABD %2.5 luk faiz oranında o.5 puanlık bir indirim kararı aldı ve beklentilerde bu yöndeydi. BUnun yaratacağı etki beklentilerin 0.25 puanlık olduğu durumdan daha fazla etki yaratcaktır. Sonucta aynı indirim yapılmasına rağmaen beklentinin karşılanıp karşılanmadığı da cok önemli. Umarım yararlı olmustur, Son olarak,
STOP LOSS KOYMAYI UNUTMAYIN,
İNDİCATORLERE GÖRE İŞLEME GİRMEYİN ONLAR SADECE SİZİN KARARINIZ DESTEKLEYİCİ NİTELİKTE OLMALIDIR,,,
Bol kazançlar,
Hepinize Bol kazanç
kemalzafer
Administrator
Hero Member

E-Posta
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2008, 03:34:49 »

HAKLISINIZ SN.ADA. PARA BABALARI YALNIZCA FAİZİ SEVER....DÜNYA YANSA UMURUNDA OLMAZ ADAMLARIN...BİZİM PARAMIZ EN BASİT ÖRNEK...ÜLKELERİN DURUMU ONLARI İLGİLENDİRMEZ..NEREDE FAİZYÜKSEKSE ORAYA TRANSFER EDERLER PARALARINI....İŞLERİ DE BİTİNCE GİDERLER...AVRUPANIN EKONOMİSİ MADEN ÇOK İYİ NEDEN FAİZLER YÜKSEK ABD YE GÖRE....EKONOMİ İYİSE FAİZLER DÜŞÜK OLMALI YATIRIMLAR ARTMALI.....SICAK PARA GELSİN DİYE FAİZ ARTTIRIYORLAR BİZİM YAPTIGIMIZ GİBİ...ABD NİN EKONOMİSİ KÖTÜ OLDUGU İÇİN MECBUREN FAİZ DÜŞÜRÜYOR...KISACA BU FAİZ DÜNYANIN BAŞINA BELA...YARADAN BOŞUNA YASAKLAMAMIŞ FAİZİ...DÜŞÜNÜNKİ BİR ÜLKENİN PARASI ÇOK DEGERLİDİR DERLER...AMA VATANDAŞ BİLMEZKİ FAİZDEN DOLAYI DEGERLİ...BENCE ESKİ TABİRLE BEŞ PARA ETMEZ...AVRUPA PETROLDEN DOLAYI FAİZ DÜŞÜRMÜYOR...PETROL FİATLARI YÜKSELDİKÇE MALİYETLERİ ARTIYOR...PETROLÜ DE EROYLA SATIN ALDIKLARI İÇİN MERKEZ BANKALARI KENDİ ÇEKİYOR FİATLARI YUKARI....KISACA BİR OYUNDUR GİDİYOR DÜNYADA...
   BUNDAN BİRKA AY ÖNCE GAZETEDE FONLAR GIDA MADDELERİNE GİRDİLER DEDİ...EYVAH DEDİM....YERİN ALTINDAKİLERİ(ALTIN-MADENLER-PETROL) YUKARI ÇEKTİLER . DÜNYANIN PARASINI KAZANDILAR, DOYMADILAR...ŞİMDİ DE YERİN ÜSTÜNE SALDIRDILAR, İNSANLARIN EKMEKLERİYLE OYNAYACAK BUNLAR DEDİM VE KORKTUGUM OLDU MAALESEF....
   NEYMİŞ EFENDİM KÜRESEL ISINMA...BAHANE...ONLAR HERZAMAN BİR BAHANE BULUR..MEDYADA ARKALARINDA...AMA ŞUNU UNUTMASINLAR....YERİNALTINDAKİLER ÇOK ÖNEMLİ DEGİL...BENZİN ÇOK PAHALI OLABİLİR...ARABAYA BİNMEYİZ OLUR...AMA İNSANLARIN EKMEGİYLE OYNAYANLAR ENİNDE SONUNDA ONLAR EKMEGE MUHTAÇ OLUR....O İNSANLARINDA BİR YARATICISI VAR...KİMSE SAHİPSİZ DEGİLDİR..ONLARIN ŞEYTANİ HESABI VARSA..YARADANINDA BİR HESABI MUTLAKA VARDIR....VE BEN KULU OLARAK DA DUA EDİYORUM BU GIDA FİATLARIYLA KASITLI OLARAK OYNAYAN FONLARIN YARADAN BELASINI VERSİN...VE TÜKETİCİ OLARAK DA MÜMKÜN MERTEBE PAHALANMIŞ GIDALARI ÖZELLİKLE ALMAMAYA ÇALIŞIYORUM....
    ARABA, BEYAZ EŞYA VS....BUYATIRIMLAR ÇOK GÜZEL AMA...KARIN DOYURMUYOR...DÜNYA BÖYLE GİDERSE GIDA SIKINTISINA GİDECEK...ÜLKEYİ YÖNETENLERİN ACİLEN TARIMA AGIRLIK  VERMELERİ GEREKİYOR...TOPRAK REFORMU YAPMALI...ADAMIN 100 DÖNÜM ARAZİSİVAR...ÖLÜYOR...5 ÇOCUGU VAR..PAYLAŞTIR KİMSEYE YARAMIYOR...SONRA PARSELLE EV YAP VEYA MÜTEHİTE VER....BUNLARI  YASAKLAMASI LAZIM...TOPRAK BİR KİŞİYE KALMALI....VEYA ARAZİYİ BÖLMEDEN BERABER EKMELİLER..VE BU EKİMİ DEVLET TESPİT ETMELİ..SEN ŞUNU EKECEKSİN SEN BUNU DİYE...TEŞVİK DE VERECEKSİNKİ ÜRETİCİ PARA KAZANSIN ZEVKLE EKSİN...
    ALLAH(CC) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN....
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2008, 04:54:55 Gönderen: kemalzafer » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: